Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kezünk is velünk öregszik – a kéz mint az életkor mu
  2023-11-12 22:44:40, vasárnap
 
  Néha irigykedve nézünk egy-egy színészt vagy színésznőt - de inkább a nőket -, mivel 50 fölött is olyan feszes arcbőrrel rendelkeznek, ahogyan mi 20 vagy 30 éves korunkban néztünk ki. Aztán persze kiderül, hogy ezek a színésznők ilyen-olyan beavatkozáson estek át, így nem is csoda, ha egyetlen ráncot sem látunk az arcukon. De pillantsunk csak ezeknek a hölgyeknek a kezére és mindjárt kiderül, hogy nem is olyan fiatalok. Hiszen a kéz elárulja a valódi életkorunkat. Mutatjuk is, hogy milyen változásokon esik át a kezünk, milyen betegségei lehetnek idősebb korban és milyen jelekből vehetjük észre, hogy bizony mi is megöregedtünk.

A kezünket nagyon sok mindenre használjuk, azonban ahogy öregszünk, úgy a kezünk is egyre erőtlenebb és gyengébb lesz. Egyes kézproblémák bizonyos betegségeket is előrejelezhetnek.

A kezünknek nemcsak az erőnléte, hanem a markolata is gyengül 65 éves kort követően. Ezt sok minden okozhatja, például a törékeny csontok, az ízületi gyulladás és az izomvesztés. Ha ez a folyamat hirtelen következik be, akkor valamilyen betegség állhat a háttérben, például ilyen a cukorbetegség, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás.

A kéz remegése is nagy probléma lehet 50 éves kort követően. Az emberi kéz remegése sok minden miatt bekövetkezhet. Egyes gyógyszerek is okozhatnak ilyen problémát, de a kézremegés hátterében állhat stressz, szorongás, alacsony vércukorszint, fáradtság vagy túl sok koffein fogyasztása. Aktív remegés akkor jön létre, ha éppen használjuk a kezünket. Nyugalomban pedig passzív remegésről beszélünk. Az aktív remegés általában ártalmatlan. Az étrend és az életmód megváltoztatása, például a kevesebb kávé fogyasztása segíthet a probléma orvoslásában. A passzív remegés hátterében azonban komolyabb probléma is meghúzódhat. Ilyen például a daganat, az agyi betegség mint például az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

Idősebb korban nagyon gyakori egészségi probléma, ha begyulladnak az ízületek. Ez idővel fájdalomhoz, duzzanathoz és mozgásvesztéshez is vezethet.

Ha túl gyakran tartózkodtunk a napon, akkor májfoltok, öregségi foltok alakulnak ki a kézfejen. A bőr ahogy öregszik, egyre több nedvességet veszít, ez pedig bőrszárazsághoz és ráncosodáshoz vezethet. Ahogy veszít a kezünk a lágy szövetekből, úgy a vénák is egyre láthatóbbá válnak.

A kézfejet sok nap éri az évek során, így a kézfejünkön is kialakulhat bőrrák. A gyenge immunrendszer és a családi halmozódás csak tovább fokozza a tüneteket.

Ha nagyon száraz a bőrünk, akkor használjunk olaj alapú kézkrémet. Az olyan összetevők, mint a glicerin, az alfa-hidroxisavak és a karbamid nagyon előnyösek, mivel remek nedvesítőszerként működnek. Használhatunk olyan kézkrémet, amely növényi vajat tartalmaz, például sheavajat, kakaóvajat vagy mangóvajat.

A kezek masszírozza nemcsak azok megjelenését javítja, hanem számos egészségi előnnyel is jár. A kézmasszázs a következő előnyöket foglalja magába: fájdalomcsillapítás, stressz és szorongás csökkentése, azonnali hangulatjavítás, jobb alvásminőség.

A tápláló étrend segíthet fenntartani és javítani a körmök és a kéz bőrének jó állapotát. Az étrendünknek tartalmaznia kell fehérjékben, esszenciális zsírsavakban, B-vitaminokban és E-vitaminban gazdag ételeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: előrejelezhetnek, mozgásvesztéshez, megváltoztatása, bőrszárazsághoz, hangulatjavítás, használhatunk, bekövetkezhet, beavatkozáson, cukorbetegség, ráncosodáshoz, vércukorszint, megöregedtünk, immunrendszer, tartózkodtunk, életkorunkat, változásokon, tartalmaznia, hidroxisavak, étrendünknek, esszenciális, begyulladnak, vitaminokban, szívbetegség, orvoslásában, betegségeket, kézproblémák, megjelenését, zsírsavakban, alvásminőség, rendelkeznek, ártalmatlan, használjunk, fehérjékben, pillantsunk, fogyasztása, nyugalomban, nőket –, színésznők ilyen-olyan, valódi életkorunkat, kezünket nagyon, kezünknek nemcsak, törékeny csontok, ízületi gyulladás, folyamat hirtelen, szívbetegség vagy, magas vérnyomás, kézremegés hátterében, aktív remegés, életmód megváltoztatása, kevesebb kávé, probléma orvoslásában, passzív remegés,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A végzet az  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mindenünk, amink van, amit sze...  A fenyő nem szép fa, (...)  Muratáj  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Krisztinától  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 24  Alvó cica  A lelki élet nem arról szól, ....  Sokkal bölcsebb a természet,  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Pillangó  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Szent György nap  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A világnak égető szüksége van ...  A világnak égető szüksége van ...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  William Shakespeare idézet  Zilahy Lajos gondolata  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Ébredj  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Facebookon kaptam  Ma  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A fák lelke  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Amit átélünk,  Paul David Tripp Április 24  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Bizonyos kulturális szint nélk...  Naplemente  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes esti időtöltést  képre írva  A Föld napja  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár 
Bejegyzés Címkék
nőket &#8211, színésznők ilyen-olyan, valódi életkorunkat, kezünket nagyon, kezünknek nemcsak, törékeny csontok, ízületi gyulladás, folyamat hirtelen, szívbetegség vagy, magas vérnyomás, kézremegés hátterében, aktív remegés, életmód megváltoztatása, kevesebb kávé, probléma orvoslásában, passzív remegés, agyi betegség, lágy szövetekből, évek során, gyenge immunrendszer, családi halmozódás, olyan összetevők, karbamid nagyon, kezek masszírozza, következő előnyöket, tápláló étrend, étrendünknek tartalmaznia, előrejelezhetnek, mozgásvesztéshez, megváltoztatása, bőrszárazsághoz, hangulatjavítás, használhatunk, bekövetkezhet, beavatkozáson, cukorbetegség, ráncosodáshoz, vércukorszint, megöregedtünk, immunrendszer, tartózkodtunk, életkorunkat, változásokon, tartalmaznia, hidroxisavak, étrendünknek, esszenciális, begyulladnak, vitaminokban, szívbetegség, orvoslásában, betegségeket, kézproblémák, megjelenését, zsírsavakban, alvásminőség, rendelkeznek, ártalmatlan, használjunk, fehérjékben, pillantsunk, fogyasztása, nyugalomban, meghúzódhat, szövetekből, csökkentése, fenntartani, nedvességet, kézfejünkön, kialakulhat, izomvesztés, fájdalomhoz, masszírozza, duzzanathoz, kézmasszázs, gyógyszerek, kézremegés, mangóvajat, halmozódás, erőtlenebb, hátterében, színésznők, irigykedve, láthatóbbá, kakaóvajat, okozhatnak, betegségei, használjuk, következik, vitaminban, valamilyen, hölgyeknek, színésznőt, remegésről, összetevők, alzheimer, következő, öregszünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.